נגישות
רכז נגישות המועצה
הממונה על תעסוקת אנשים עם מוגבלות
מידע כללי
בשנת 1998 נחקק חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, שמטרתו בין השאר, לעגן את זכותם של אנשים עם מוגבלות, להשתתף השתתפות פעילה ועצמאית, בכל תחומי החיים, באופן המאפשר ככלל, לאדם עם מוגבלות לחוות חוויה השווה בטיבה ובאיכותה לזו של אדם שאינו עם מוגבלות.
כ- 18% מאוכלוסיית המדינה, הינה אנשים עם מוגבלות, הנחלקת לכמה סוגים: פיזית, חושית (ראייה, שמיעה), נפשית, קוגניטיבית. נגישות מאפשרת שיפור באיכות החיים של אנשים עם מוגבלויות ושילובם בחברה, בדרך של כבוד, שוויון ועצמאות.
מועצה מקומית קצרין פועלת ומקדמת את נושא הנגישות. אנו רואים בלקוחות עם מוגבלות לקוחות שווי זכויות, הזכאים ליהנות מנגישות מלאה למבני ושרותי המועצה.
חלק זה באתר מטרתו ליידע אותך כיצד ניתן ליהנות מהסדרי הנגישות של המועצה. מטרתנו לאפשר לכל לקוח עם או בלי מוגבלות שירות שוויוני ונגיש.
במידה ויש לך שאלות, הצעות שיפור נשמח לקבל את פנייתך ולסייע.
נגישות המבנים – אנו במועצה מבקשים להגיע לנגישות מלאה בכל המבנים בהם נותנת המועצה שירות. מבני המועצה נסקרו ואושרה תכנית עבודה להשלמת הפערים וביצוע התאמות הנגישות, לפי המנות אותן קבע המחוקק.
נגישות שירות– רכז נגישות- מונה רכז נגישות אשר עבר הכשרה מתאימה
- ניתן לפנות בכתב באמצעות טופס בעמוד הבית באתר המועצה.
- נגישות אתר האינטרנט – אתר האינטרנט הונגש בהתאם לתקן הישראלי 5568 ברמת הנגשה AA.
הדרכת עובדים -עובדי המועצה עוברים הכשרה והדרכה ואנו רגישים לשירות נגיש.
במידה ויש שאלות הצעות לשיפור נשמח לשמוע מכם.
נגישות עסקים
המחוקק קבע כי בתי העסק וכל מקום בו ניתן שירות לציבור יהיה חייב לבצע התאמות נגישות כמפורט בתקנות הנגישות, חוק שיווין זכויות לאנשים עם מוגבלויות וחוק רישוי עסקים התשכ"ח 1968.
בתי העסק נדרשים לבצע את התאמות הנגישות הנדרשות ע"פ החוק והתקנות.
ביצוע התאמות נגישות בבתי העסק יאפשרו לחלק מהקהילה, אנשים בעלי מוגבלויות שונות שעד כה הדיר רגליו ממקומות שאינם נגישים להם מסיבות שונות, ליהנות משירותי בתי העסק ומקומות הבילוי בדיוק כמו כל אחד אחר.
כל עסק חדש חייב להיות נגיש, החל מפתיחתו.
קישורים שימושיים
- "בקול"- ארגון כבדי שמיעה ומתחרשים
- הביטוח הלאומי
- המכון לקידום החירש
- נציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות
- עמותת נגישות ישראל